Önt képviseljük az ablakgyártásban! @ PlasticBau

Nyílászárók! Nyílászárók! Nyílászárók!

Nyílászárók! Nyílászárók! Nyílászárók!

Alapfogalmak 2.

2014. szeptember 08. - PlasticBau

1_1.jpgA nyílászárók legnagyobb részét az üveg teszi ki, így a jó profil mellett az üveg választásnál is érdemes körültekintően eljárni.

Float üveg: Változó vastagságú, átlátszó sík üveg

Low-E bevonatos üveg: Olyan Float üveg, melynek egyik oldalára nemesfém-oxid réted kerül, mellyel jobb Ug érték érhető el.

Argon gáz töltés: Két üveg közzé Argon gáz kerül, mely tovább javítja a hőszigetelési értéket.


Kripton gáz töltés (az ára horribilis): Argon gáz helyett Kripton kerül az üvegek közzé, mely még jobb hőszigetelési értéket biztosít.

Katedrál üveg: Nem átlátszó, érdesen mintázott üveg, mely a fényt beengedi (a fényáteresztés a mintától függ), de keresztülnézve rajta nem látszik, hogy mi van a túloldalán. Egyértelműen olyan helyekre ajánlott, ahová nem szeretnénk ha belátnának (pl. fürdőszoba, pince, üvegezett bejárati ajtó).

Reflexiós üveg: Egy tükröződő réteggel ellátott üveg, mely nappali fénynél véd a belátástól, viszont fordított esetben éjszaka benti világosságnál a hatás megfordul.

Biztonsági üveg: Összeragasztott üvegrétegek, melyek közzé laminált anyag kerül, ami megakadályozza törés esetén az üvegfelület szilánkosra törését.

4-16-4 : 4 mm float üveg – 16 mm légrés – 4 mm float üveg

4-16-4 Low-E + Argon gáz: Az előbbivel megegyező szerkezet, a már említett bevonattal és Argon gázzal.

4-16-4-14-4: 3 rétegből összeálló szerkezet, 3 4 mm-es üveggel, melyek között 16, és 14 mm légrés van.

4+4 (vagy ehhez hasonló) jelöléssel látják el a biztonsági üvegeket, mellyel jelzik, hogy milyen rétegeket ragasztanak össze a kívánt hatás érdekében. Ezzel a nyílászáró hanggátlása is javul.

A hangszigetelést általában egy vastagabb üveggel szokták megoldani (pl. 8 mm float – 18 mm – 4 mm Low-E).

Mivel az üvegezés variációinak száma hatalmas, így nem kívánjuk felsorolni az összes lehetőséget, de ezek alapján könnyen meg lehet határozni, hogy pontosan mit is jelentenek a jelölések.

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticbau.blog.hu/api/trackback/id/tr926679703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása