Önt képviseljük az ablakgyártásban! @ PlasticBau

Nyílászárók! Nyílászárók! Nyílászárók!

Nyílászárók! Nyílászárók! Nyílászárók!

Alapfogalmak 3.

2014. szeptember 10. - PlasticBau

1_2.jpgFolytatjuk sorozatunkat, melyben a nyílászárókkal kapcsolatos alapfogalmakat tisztázzuk. Ma a profilok légkamráiról, vasalatairól, szellőzésérőlés, merevítéséről még néhány apróságról lesz szó.

Légkamrák:

Ennek száma azt mutatja meg, hogy a tokban és a szárnyban hány elkülönített kamra található meg. Ez elsősorban a hőszigetelést fokozza, azaz minél nagyobb a szám, annál jobb lesz a hőszigetelés értéke.

Acél merevítés:

a nyílászárók tokjában és szárnyprofiljában körbefutó horgonyzott acél. Ez adja meg a nyílászárók stabilitását, merevségét, ellenállását.

Vasalat:

Ez fogja működtetni a nyílászárókat, azaz ez határozza meg, hogy egy ablak nyíló, nyíló-bukó, toló-bukó, stb. A vasalatokon a záródási pontok száma is eltérhet. Nagyon fontos a minőségi vaslat, hiszen mondhatni ez lesz a műanyag nyílászáró szíve-lelke.

Mechanikus résszellőzés:

Ilyen opciónál a kilincsek 45 fokos szögben állításakor nem lesz tökéletes a zárás, így létrehozva a minimális szellőzés lehetőséget.

Hibás működtetést gátló:

Ez az opció megakadályozza azt a helyzetet, hogy egy buktatott ablakot, vagy ajtót nyíló üzemmódba váltsunk át, vagy fordítva.

Automata szellőző:

A tokba mart szellőző, mely magától, a páratartalmat figyelembe véve, szellőztet. Olyan helyiségekben, ahol nyílt égésterű gázkészülék üzemel, min. 1 db automata szellőző beszerelése szükséges!

Csúszófékes nyitáshatároló:

Megakadályozza az ablakszárny becsapódását.

Gyermekzár:

Csak egy bizonyos szögig engedi az ablakszárnyak kinyitását.

Kulcsos kilincs:

A kilincs kulccsal történő lezárása (pl. hogy gyermekünk ne tudja kinyitni az ablakot).

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticbau.blog.hu/api/trackback/id/tr946684933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása