Önt képviseljük az ablakgyártásban! @ PlasticBau

Nyílászárók! Nyílászárók! Nyílászárók!

Nyílászárók! Nyílászárók! Nyílászárók!

Miért válasszunk műanyag nyílászárót?

2014. szeptember 24. - PlasticBau

1_3.jpgA nyílászáró piac az elmúlt évtizedekben igencsak megváltozott, ma már senki nem lepődik meg azon, hogy a legtöbb beépítésre kerülő szerkezet műanyagból készül, szemben az előző évszázad főként fa uralta ablakaival. Hogy miért, gyorsan elmondjuk.

A tendencia természetesen nem véletlen, hiszen nem csupán olcsóbb a műanyag ablak, hanem alkalmazási területük is lényegesen sokrétűbbnek tekinthető. Ezek a szerkezetek, nem csupán családi házak vagy hagyományos lakóépületek díszei lehetnek, hanem nyugodtan beépíthetőek irodaházakba és gyárépületekbe is. A legfontosabb viszont az, hogy a kor igényeihez ez az alapanyag passzol leginkább, hiszen az energiaárak emelkedése miatt, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hőveszteséggel kell számolnunk ingatlanainknál.

Egy átlagosnak mondható ház esetében a hőveszteség szűk 40 százalékáért ablakaink, ajtóink felelősek, mely egy fűtési szezon alatt akár hat számjegyű többletköltséget is jelenthet. Egy jó minőségű, jól beépített szerkezet viszont ezt az összeget minimálisra csökkenti – mondhatni hamar megtérül a befektetés –, hiszen a műanyag ablakok lényegesen jobban szigetelnek, mint a fából készült társai.

Mint ahogy arról már korábban írtunk, biztonsági szempontok alapján is érdemes inkább a műanyagra voksolnunk és nem mellesleg komfortérzetünket is javíthatja egy ilyen szerkezet, hiszen mind télen, mind nyáron képes normalizálni a belső klímát. S azt se felejtsük el, hogy a mai technológia mellett már esztétikai kompromisszumokat sem kell tennünk, hiszen szinte akármilyen színben és formában elkészülhet a műanag szerkezet.

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticbau.blog.hu/api/trackback/id/tr526726941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása