Önt képviseljük az ablakgyártásban! @ PlasticBau

Nyílászárók! Nyílászárók! Nyílászárók!

Nyílászárók! Nyílászárók! Nyílászárók!

Az új ablak tehet a penészről?

2014. október 16. - PlasticBau

1_4.jpgSokan tapasztalhatták már, hogy egy régi nyílászáró cseréje után a korszerű műanyag szerkezet beszerelése után pár hónap alatt penészedés jelent meg a falakon. Ilyen esetben az ablakot érdemes okolni.

Ez persze igaz, de csak részben, hiszen az ablak csupán ellátja funkcióját, rendesen zár. A tényleges ok a nem kielégítő szellőzés. Persze erre a válasz alapvetően az, hogy mindenki ugyan annyit szellőztet, mint az ablakcsere előtt. Ám azt senki nem számolja hozzá, hogy a korszerűtlen ablakoknál van egy „autoamata” szellőztető rendszer is, hiszen azok nem zárnak tökéletesen, s valamennyi légcserét zárt álapotban is megengednek.

Értelemszerűen pont ezért váltunk nyílászárót, hiszen a régivel rengeteg energiaveszteséget kell megszüntetnünk, de kevesen gondolnak arra, hogy ezzel együtt más veszélyeknek tesszük ki magunkat. Ugyanis a páratartalom már csak az emberi jelenléttől is megemelkedik, és ez lecsapódáshoz vezet, mely előbb-utóbb meg fog látszani a falakon.

Mindez ráadásul nem csupán kevésbé esztétikus és kellemetlen, de egészségügyi problémákat is okozhat. Légúti betegségeket, ízületi gyulladást, allergiás tüneteket idézhet elő. Ezen túl, rongálja az épület szerkezetét, valamint a helyiségben található bútorokat, tárgyakat.

Ezt természetesen könnyen elkerülhetjük egy automata szellőzőrendszerrel, melyek manapság már megbízhatóak és könnyen hozzáférhetőek, s a gyártók is előszeretettel ajálják őket. Így nem csupán energiát spórolunk egy-egy új szerkezettel, de egészségünket és lakásunk szépségét is megtartjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticbau.blog.hu/api/trackback/id/tr666797679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása